Objavljeno: 18-05-2017

Energetski centar Bračak dobiva svoje nove „stanare“

Ugovor o besplatnom korištenju poslovnog prostora sa prvim korisnikom, Markom Kukecom iz Zlatara, vlasnikom tvrtke Alpha d.o.o, potpisao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je istaknuo da je svrha Inkubatora osnažiti mlade poduzetnike i one koji tek počinju svoje poslovanje.  „G. Kukec neće biti dugo jedini stanar Inkubatora. Uskoro će u ove prostore ući još jedan poduzetnik. Što se tiče samog  Poduzetničkog inkubatora ovdje na Bračku, on je zapravo priprema za onaj u Krapini, kojeg smo aplicirali na natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta, a vrijedan je gotovo 30 milijuna kuna. I tamo ćemo imati prostor za mlade poduzetnike te ćemo napraviti sinergiju veleučilišta, srednjih škola i ostalih gospodarstvenika s naglaskom na nove tehnologije i robotiku“, rekao je župan Kolar.

Direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar istaknula je da je Krapinsko – zagorska županija raspisala natječaj za korištenje subvencioniranog prostora u prostoru Energetskog centra Bračak, odnosno u sklopu Poduzetničkog inkubatora. „Imamo pet prostora različite namijene i različite veličine za tvrtke od jednog do maksimalno šest zaposlenika. Prostore mogu koristiti poduzetnici početnici maksimalno do tri godine“, rekla je Barilar te dodala da se ZARA trudi motivirati i aktivirati mlade poduzetnike da krenu u posao. Prvi stanar Inkubatora Marko Kukec, zahvalio se na podršci koju su mu pružile Krapinsko-zagorska županija i Zagorska razvojna agencija te REGEA. „Moja tvrtka bavi se izradom web stranica i web održavanjem. Tu su i druge informatičke aktivnosti, poput izrade aplikacija i web marketinga. Ovo je odlična ideja da pomogne mladim poduzetnicima – rekao je Kukec te najavio da će uskoro zaposliti i jednog radnika.

Korisnici subvencioniranog zakupa po ovom programu mogu biti trgovačka društva, obrti, zadruge,  i to prvenstveno poduzetnici početnici te poduzetnici koji se nalaze u razvoju svojih poduzetničkih aktivnosti, a bave se ili imaju namjeru baviti se proizvodnom djelatnošću, uslužnom djelatnošću vezanom uz proizvodnju, trgovinom, djelatnostima iz područja ICT-a multimedije, digitalne grafike, arhitekture i građevinarstva, elektrotehnike ili elektroničkog poslovanja, poduzetnicima koji razvijaju projekte ili koriste inovativan koncept poslovanja. Potpisivanju ugovora nazočio je i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek.

www.kzz.hr